Wykonanie
poniedziałek, 10 Sierpień 2009, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Przepis z programu Pascala.Moim zdaniem – bez rewelacji. Osobiście czegoś mi w nim brakuje.
składniki:1 czerwona lub biała drobno posiekana
cebula4 łyżki
oliwy z oliwek z drugiego tłoczenia
sól,
pieprz1
jabłko pokrojone w kosteczkę1 obrany ze skórki i pokrojony
pomidor500g małych
cukinii pokrojonych w słupkiposiekany pęczek
natki pietruszki2 drobno posiekane ząbki
czosnkułyżka gęstej
śmietanyCytuję za stroną poprostugotuj.pl :Ustaw patelnię na małym ogniu, wlej 2 łyżki
oliwy z oliwek, wrzuć
cebulę. Mieszaj aby
cebula się nie przypaliła.Wlej resztę
oliwy na drugą patelnię, wrzuć słupki
cukini, dodaj odrobinę
soli, podsmażaj mieszając 25 minut.Do zarumienionej
cebuli wrzuć
jabłko, podsmażaj przez ok. 1 minutę. Następnie dodaj
pomidora, wymieszaj drewnianą łyżką i smaż jeszcze przez 1 minutę.Do dużej misy wrzuć podsmażoną
cukinię oraz
cebulę z
jabłkami i
pomidorami. Dodaj do tego posiekaną
pietruszkę i posiekany
czosnek.Dodaj 1 łyżkę gęstej
śmietany, posyp
solą i
pieprzem do smaku, ponownie wymieszaj.Udekoruj
natką pietruszki.