Wykonanie
czwartek, 24 Październik 2013, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Wakacje dawno minęły, a mnie naszła dziś ochota na
rybę z nadmorskiej smażalni. Eh, pomarzyć dobra rzeczProponuję małe nawiązanie do wakacyjnych smaków – delikatna
biała ryba, w naleśnikowym cieście przygotowanym z dodatkiem
jasnego piwa.
Składniki:4 filety z czarniaka lub innej
ryby160 g
mąki pszennejłyżka
mąki ziemniaczanejjajko150 ml
piwasól – spora szczypta do ciasta i dodatkowo do doprawienia filetów
olej do smażeniaZ podanych składników przygotowujemy ciasto jak na naleśniki. Filety osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy i obtaczamy w cieście. Na patelni rozgrzewamy
olej i smażymy
rybę z obu stron, aż się mocno przyrumieni. Podajemy z
sałatką.A jeśli nie mamy czasu na robienie zakupów i gotowanie, możemy skorzystać z serwisu Foodpanda, który pozwala w łatwy i bezpieczny sposób zamawiać jedzenie z najlepszych restauracji w okolicy. Zachęcam do odwiedzenia foodpandy