Wykonanie
piątek, 13 Lipiec 2012, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Naleśniki z pysznym dodatkiem – duszonym
rabarbarem z
imbirem. Gotowe naleśniki możemy podać z gęstym
jogurtem naturalnym. No i koniecznie oprószone
cukrem pudrem. Smacznego!Składniki:6 łodyg
rabarbaru3 łyżki
brązowego cukru1 cm
imbirunaleśniki:szklanka
mlekajajkoszklanka
mąkiłyżka
cukrudodatkowo
cukier puder do posypania gotowych naleśników oraz
masło do smażenia
Rabarbar obieramy, kroimy na centymetrowe plasterki. W rondelku podgrzewamy
rabarbar z
cukrem i startym na małych oczkach tarki
imbirem. Dusimy pod przykryciem, aż będzie miękki. Próbujemy, jeśli według Was jest za kwaśny, można dosłodzić do smaku.
Mleko,
mąkę,
jajko i łyżkę
cukru miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i na odrobinie
masła smażymy naleśniki.Na każdy naleśnik nakładamy
rabarbar, składamy i posypujemy
cukrem pudrem.