Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 3 szklanek
galaretka (różne smaki)4 sztuk
owoce sezonowe 500 gramów
cukier 0,5 szklanek
żelatyna 2 łyżek stołowych
olejek waniliowy według uznaniaWykonanie:3
galaretki, każdą w osobnym pojemniku rozpuścić w szklance wrzącej
wody. Po ostygnięciu, wstawić na 3h do lodówki.
Śmietanę posłodzić, dodać zapach oraz połączyć z
żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej
wody. Zastygnięte
galaretki pokroić w kostkę i dodać do lekko ścinającej się
śmietany, przełożyć do średniej wielkości tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy torcik zastygnie udekorować go
owocami, zalać tężejącą 4
galaretką i ponownie wstawić do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: