ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 300 gramówmąka 3 szklanekjajko 2 sztukcukier 1 szklaneksoda do pieczenia 2 łyżek deserowychmleko 1 litrówbudyń waniliowy 3 sztukorzechy włoskie 300 gramówmiód 2 łyżek stołowychrodzynki 100 gramówWykonanie:Z margaryny, mąki cukru, sody i jajek na stolnicy wyrobić ciasto i podzielić na dwie części.Do jednej części dodać 1 łyżkę miodu.Drugą część zamrozić na 1/2 godziny.Ciasto z miodem wyłożyć na przygotowaną dużą blachę.Budynie z 3 łyżkami cukru zgotować na 1 litrze mleka. Jeszcze gorący wylać na to ciasto w blaszce i pozostawić do wystygnięcia.W tym czasie do garnka włożyć margarynę, cukier, miód i zagotować, dodać posiekane orzechy i umyte rodzynki. Chwilę pogotowaćZamrożone ciasto zetrzeć na tarce, na warstwę budyniową.Na potarte ciasto, łyżką równomiernie rozłożyć ciepłą masę orzechową.Piec 40 minut w temp. 180 stopni.Uwagi:Jest to ciasto pieczone w całościAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: lenciaaData: 2010-12-23a do masy orzechowej ile cukry, margaryny i miodu?skoro wszytsko co jest w składnikach już dałam do ciasta kruchego?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: