ßßß Cookit - przepis na Wołowina z fasolą

Wołowina z fasolą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 400 gramów
fasola czerwona 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bulion 1 szklanek
mąka 0,5 łyżek stołowych
pomidory mrożone 5 sztuk
natka piertruszki według uznania
chili według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Namoczona na noc fasolę podgotować w tej samej wodzie. Mięso pokroić w kostkę i oprószyć maka. Oczyszczona cebule i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju, dodać mięso i zrumienić, posolić i zalać bulionem. Dusić na wolnym ogniu, a po 15 minutach dodać fasolę, a po następnych 10 minutach sparzone i obrane ze skórki pomidory. Doprawić do smaku sola oraz chili. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10767/Wolowina-z-fasola