Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 1,8 szklanek
żółtko 1 sztuk
margaryna 37,5 dekagramów
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ser tłusty niekwaśny 1 kilogramów
jajka 4 sztuk
budyń waniliowy lub
śmietankowy 2 sztuk
rodzynki 10 dekagramówskórka zmażonej
pomarańczy 1 łyżek stołowychWykonanie:1.Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć na 1godz. do lodówki.2.Przygotować masę
serową:
ser zemleć w maszynce do
mięska:
margarynę utrzeć z
cukrem i
żółtkami; dodawać po łyżce
ser i budynie w proszku; na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z
białek; dodać
rodzynki i
skórkę pomarańczową.3. Formę posmarować
margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.4. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną zetrzeć "na pazurkach" na dno formy. Rozprowadzić równomiernie masę
serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.5. Piec około 60min w piekarniku nagrzanym do 180stopni C6. Po upieczeniu można posypać
cukrem pudremAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: