ßßß Cookit - przepis na Udko jagnięce z cynamonem i marchewką

Udko jagnięce z cynamonem i marchewką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
udziec jagniecy 700 gramów
cytryna 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
rozmaryn 1 gałązki
czosnek 3 ząbki
wino czerwone według uznania
marchew młoda 2 pęczek
masło 1 łyżek stołowych
tymianek 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso oprószyć pieprzem, sola oraz cynamonem i przysmażyć na gorącym oleju. Przełożyć na blachę, posypać rozmarynem i posiekanym czosnkiem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Mięso przełożyć na folie aluminiowa i zawinąć na 5 minut.
Sos po pieczeniu mięsa podlać winem i krótko zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Masło stopić w rondelku dodać oczyszczona marchewkę, tymianek, skórkę cytrynową oraz nieco osolonej wody i dusić pod przykryciem 5 minut.
Udko jagnięce podawać z marchewką polane sosem winnym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9828/Udko-jagniece-z-cynamonem-i-marchewka