ßßß Cookit - przepis na Tatar z pieczonym chlebkiem

Tatar z pieczonym chlebkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 100 gramów
masło 50 gramów
chleb kromki 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Chude mięso wołowe umyć i przemielić w maszynce do mięsa, przyprawić do smaku solą i pieprzem.Uformować z niego kuleczkę. Chlebek posmarować masłem i upiec w piekarniku na złoty kolor lub podsmażyć na patelni w odrobinie oliwy.Posypać wszystko posiekana natką pietruszki. Ozdobić warzywami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5879/Tatar-z-pieczonym-chlebkiem