ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z gruszkowym nadzieniem

Rogaliki z gruszkowym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
margaryna 200 gramów
żółtka 2 sztuk
sól według uznania
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
cukier puder 1 szklanek
gruszki 5 sztuk
cukier gruby według uznania
Wykonanie:
Obrane gruszki pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne i zasypać cukrem waniliowym.
ciasto: do przesianej maki dodać margarynę, cukier puder, szczyptę soli, żółtka oraz śmietanę i posiekać nożem. Szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić.
Rozwałkować ciasto na średnią grubość wyciąć szklanka koła. Na połówce koła kłaść po kawałku gruszki. Przykryć druga polową ciasta i dokładnie skleić brzegi rogalików. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posypać grubym cukrem i piec ok. 30 minut w 160 stopniach
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10864/Rogaliki-z-gruszkowym-nadzieniem