Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
margaryna 200 gramów
żółtka 2 sztuk
sól według uznania
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
cukier puder 1 szklanek
gruszki 5 sztuk
cukier gruby według uznaniaWykonanie:Obrane
gruszki pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne i zasypać
cukrem waniliowym.ciasto: do przesianej
maki dodać
margarynę,
cukier puder, szczyptę
soli,
żółtka oraz
śmietanę i posiekać nożem. Szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić.Rozwałkować ciasto na średnią grubość wyciąć szklanka koła. Na połówce koła kłaść po kawałku
gruszki. Przykryć druga
polową ciasta i dokładnie skleić brzegi rogalików. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posypać grubym
cukrem i piec ok. 30 minut w 160 stopniachAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: