ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmak 100 gramówcukier 100 gramówmasło 100 gramówmiód 100 gramówżółtka 4 sztuksól 1 szczyptamak według uznaniaWykonanie:Do przesianej mąki dodać, masło, cukier, miód, żółtka, mak oraz sól i szybko zagnieść ciasto. podzielić je na kilka kawałków i z każdego formować, rolując na stolnicy, cienkie wałeczki. Nadać im kształt precelków. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, każdy po nakłuwać wykałaczką. Zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor. Wystudzone ciastka można polukrować i zaraz posypać makiem, zanim lukier zdąży zastygnąć.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: