Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
dżem 3 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
jabłko 0.5 kilogramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
Cynamon według uznania
żółtko 1 sztuk
rodzynki według uznaniaWykonanie:Wymyte
jabłka, wytrzeć do sucha, wydrążyć z nich gniazdo nasienne.W miejsce po nasieniu włóż
konfitury(
dżem).W żaroodpornym naczyniu piecz
jabłka przez 20 minut w temperaturze 180-200 stopni C.
Żółtko utrzeć z
cukrem pudrem i wymieszać z
mąką ziemniaczaną, zalać gorącym
mlekiem.Cały czas mieszać aż zgęstnieje sos.Zalać
jabłka 5 minut przed końcem pieczenia.Posypać
cynamonem , dodać
rodzynki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: