ßßß Cookit - przepis na Pod kołderką śmietankową

Pod kołderką śmietankową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
dżem 3 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
jabłko 0.5 kilogramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
Cynamon według uznania
żółtko 1 sztuk
rodzynki według uznania
Wykonanie:
Wymyte jabłka, wytrzeć do sucha, wydrążyć z nich gniazdo nasienne.
W miejsce po nasieniu włóż konfitury(dżem).
W żaroodpornym naczyniu piecz jabłka przez 20 minut w temperaturze 180-200 stopni C.
Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mąką ziemniaczaną, zalać gorącym mlekiem.
Cały czas mieszać aż zgęstnieje sos.
Zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia.
Posypać cynamonem , dodać rodzynki.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3348/Pod-kolderka-smietankowa