ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegodżem 3 łyżek stołowychcukier 3 łyżek stołowychmleko 1 szklanekjabłko 0.5 kilogramówmąka ziemniaczana 1 łyżek deserowychCynamon według uznaniażółtko 1 sztukrodzynki według uznaniaWykonanie:Wymyte jabłka, wytrzeć do sucha, wydrążyć z nich gniazdo nasienne.W miejsce po nasieniu włóż konfitury(dżem).W żaroodpornym naczyniu piecz jabłka przez 20 minut w temperaturze 180-200 stopni C.Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mąką ziemniaczaną, zalać gorącym mlekiem.Cały czas mieszać aż zgęstnieje sos.Zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia.Posypać cynamonem , dodać rodzynki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: