ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmargaryna 1 sztukcukier 1 szklanekcukier waniliowy 10 gramówskórka z otartej cytryny 1 łyżek stołowychjajka 5 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychtruskawki twarde, małe 1 kilogramówcukier puder 1 szklanekcytryna 1 sztukwrzątek 5 łyżek stołowychWykonanie:margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i skórką cytrynowa. Ucierając dodawać kolejno żółtka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubite na sztywno białka delikatnie połączyć z ucieraną masą. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu ułożyć oczyszczone i osączone truskawki, lekko wciskając je di środka. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Przygotowanie lukru: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i wrzątkiem. Zimne ciasto polać lukrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10też takie piekęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: