Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
margaryna 0.5 kostek
cukier 0.75 szklanek
jajko 2 sztukpowidła 4 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 1 sztuk
mleko 1 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
bakalia 100 gramówpolewa
kakaowa 1 sztukWykonanie:
Jajka ubić z
cukrem mikserem, dodać
mleko,
mąkę wymieszaną z
sodą i z przyprawą do pierników,
kakao, powidła. Wlać roztopioną i ostudzoną
margarynę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać oprószone
mąką bakalie i wymieszać. Ciasto przełożyć do podłużnej, wąskiej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblać
polewą czekoladową lub
kakaową.Uwagi:polewa
kakaowa lub czekoladowaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Ładnie wygląda pewnie jeszcze lepiej smakuje :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: