ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorostbef bez kości 1,5 kilogramówpieprz według uznaniasól według uznaniamąka 3 łyżek stołowycholej 1 łyżek deserowychżurawina niesłodzona 200 mililitrówWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i wstawić na 30 minut do lodówki. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć mąką i obsmażyć na patelni, na rumiano z każdej strony. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 40 minut. Upieczone mięso wyjąć i odstawić na 15 minut. Pokroić na cienkie plastry i podawać z żurawinami, ziemniakami i sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: