ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 3 sztukcukier 1 szklanekkakao 2 łyżek stołowychmargaryna 1 sztukjajko 1 sztukproszek do pieczenia 1 sztukbrzoskwinie z puszki 6 sztukbiałka 3 sztukcukier 2 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychpłatki migdałowe 0,25 szklanekWykonanie:Margarynę utrzeć na pianę z cukrem, całym jajkiem i żółtkami. Dosypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Brzoskwinie osączyć z zalewy. pokroić w drobną kostkę. Kwadratową blachę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką lub bułką tartą. na blasze rozsmarować ciasto. Posypać brzoskwiniami. Cisto piec 30 minut w temperaturze 160stopni C. W tym czasie przygotować bezę: białka wbić do garnuszka, wsypać cukier i nad parą ubijać, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Rozsmarować ją na jeszcze gorącym cieście, a następnie posypać cukrem pudrem oraz płatkami migdałowymi. Piec jeszcze 20 minut w temperaturze 180stopni C. Ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: kayaczData: 2009-11-06no rzeczy z tą mąką to jakaś tajemnica - ja dodałam "na nosa" i nawet wyszło OK - choć nie wiem jak miało wyjść :-)Autor: chupaData: 2009-03-10fajny przepis, tylko ile trzeba tej maki????Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: