ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmak 0.5 szklanekjajko 5 sztukmargaryna 1 kostekcukier 0.75 szklanekkakao 2 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmleko 0.5 szklanekWykonanie:Margarynę z cukrem, mlekiem, olejem i kakaem, mieszając roztopić i wystudzić. Do zimnej masy dodać żółtka, przesiany mak, mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko zmiksować, a na końcu dodać ubitą pianę z białek i lekko, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do wąskiej podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: