ßßß Cookit - przepis na Makowy murzynek

Makowy murzynek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
mak 0.5 szklanek
jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier 0.75 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 0.5 szklanek
Wykonanie:
Margarynę z cukrem, mlekiem, olejem i kakaem, mieszając roztopić i wystudzić. Do zimnej masy dodać żółtka, przesiany mak, mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko zmiksować, a na końcu dodać ubitą pianę z białek i lekko, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do wąskiej podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3539/Makowy-murzynek