Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
mak 0.5 szklanek
jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier 0.75 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 0.5 szklanekWykonanie:
Margarynę z
cukrem,
mlekiem,
olejem i
kakaem, mieszając roztopić i wystudzić. Do zimnej masy dodać
żółtka, przesiany
mak,
mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko zmiksować, a na końcu dodać ubitą pianę z
białek i lekko, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do wąskiej podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: