ßßß Cookit - przepis na Makagigi z maku

Makagigi z maku

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
miód 1 szklanek
mak 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
Wykonanie:
Do rondla dać miód i cukier, gotować na małym ogniu, aż masa lekko się zrumieni. Przesiany, suchy mak dodać do miodu i smażyć mieszając, 10 minut. Wyłożyć masę na wilgotną stolnicę i zwilżonym wałkiem rozwałkować na cieniutki placek. Foremką wykrawać gwiazdki lub pokroić nożem na nieduże ciasteczka, pozostawić, by wystygły.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3514/Makagigi-z-maku