Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
miód 1 szklanek
mak 1 szklanek
cukier 0.5 szklanekWykonanie:Do rondla dać
miód i
cukier, gotować na małym ogniu, aż masa lekko się zrumieni. Przesiany, suchy
mak dodać do
miodu i smażyć mieszając, 10 minut. Wyłożyć masę na wilgotną stolnicę i zwilżonym wałkiem rozwałkować na cieniutki placek. Foremką wykrawać gwiazdki lub pokroić nożem na nieduże
ciasteczka, pozostawić, by wystygły.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: