Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
cukier 30 dekagramów
masło 18 dekagramów
jajko 9 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mak 30 dekagramów
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
olejek migdałowy 1 sztukWykonanie:
Mak opłukać, sparzyć i 2-3
razy przepuścić przez maszynkę do
mięsa. Utrzeć
żółtka (3
jajka) z
cukrem, dodać aromaty, pianę ubitą z
białek i lekko wymieszać. Utrzeć
masło z
cukrem i 6
żółtkami do białości. Dodać startą skórkę i
sok z cytryny,
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i na końcu sztywno ubitą pianę. Połowę ciasta wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
tartą bułką tortownicy, ułożyć warstwę
maku, a na nią drugą część ciasta. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: infinityData: 2012-05-12przepis na cukierkowa jajecznice makowa ?Autor: daniekData: 2009-04-09ten pszepis to guwno prawda. nie udaje sie i nic nie wychodi a z zawodu jestem kucharzemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: