Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 100 gramów
cukier 50 gramów
margaryna 50 gramów
jabłka 2 sztuk
cukier 2,5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 0,75 łyżek deserowych
Cynamon według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
cukier i pociętą
margarynę. Rozgnieść, aż ciasto będzie wyglądać jak okruchy
chleba. Obrane kwaśne
jabłka pokroić w ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić jeszcze w cienkie plasterki. Połowę plasterków poukładać na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posypać
cukrem, z pozostałych
jabłek ułożyć drugą warstwę i posypać
cukrem waniliowym oraz
cynamonem.
Jabłka przykryć
ciastem i delikatnie docisnąć łyżką. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze 20 minut. Podawać, z
bitą śmietaną, gorące lub wystudzone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: Mariko-sanData: 2010-03-16
jabłka zapiekane pod kruszonką to jeden z pyszniejszych deserów jakie jadłam! Takie proste a takie super!Autor: Mariko-sanData: 2010-03-16
jabłka zapiekane pod kruszonką to jeden z pyszniejszych deserów jakie jadłam! Takie proste a takie super!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: