Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
twarożek smietankowy 120 gramów
ser camembert 250 gramów
szynka, plastry 4 sztuk
pomidorki koktajlowe 100 gramów
ocet winny 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowychlistki
sałaty lodowej według uznania
sól według uznania
pieprz ziołowy według uznania
natka pietruszki, pęczek 0,5 sztuk
szczypiorek, pęczek 1 sztukWykonanie:Opłukany
szczypiorek i połowę listków
natki drobno posiekać.
Twarożek wymieszać z posiekaną
zieleniną, doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Ser camembert rozciąć w poprzek tak, aby powstały 3 krążki. Jeden krążek grubo posmarować
twarożkiem ziołowym. Przykryć środkowym krążkiem. Na nim ułożyć plasterki
szynki i przykryć ostatnim krążkiem
sera, lekko docisnąć i włożyć do lodówki.Opłukane, osuszone liście
sałaty porwać na małe kawałki. Opłukane
pomidorki pokroić w plasterki.
Ocet utrzeć z odrobiną
soli i
pieprzu, wymieszać z
olejem i zalać
sałatkę z
pomidorkami. Torcik
serowy pokroić na porcje. Każdą ułożyć na talerzyku, obok umieścić porcję sałatki. Gotowe danie udekorować odłożoną
natką. Podawać z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: