Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka owsiana 4 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kiełbasa wędzona 250 gramów
czosnek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do
mąki owsianej dodaj 2 szklankami ciepłej
wody, następnie dokładnie wymieszaj. Dodaj
cebulę, ząbek
czosnku,
liść laurowy, przykryć i kisić w cieple 4-5 dni. Później w 3 szklankach
wody ugotuj
kiełbasę.Wystudzoną już
kiełbaskę ,pokrój w kostkę a do gorącego
wywaru wlać, mieszając, przecedzony zakwas. Zagotować. Dodać
kiełbasę i zmiażdżony z
solą czosnek, zagotować, przyprawić
solą i
pieprzem. Podawać z
ziemniakami suto okraszonymi stopionym
boczkiem lub
słoniną.Uwagi:
Mąka owsiana - można zmielić w młynku do
kawy płatki owsiane lub suszony owies.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: