ßßß Cookit - przepis na Zupa z jajkiem

Zupa z jajkiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ugotowany makaron 20 dekagramów
jajko 1 sztuk
cublki dymki 2 sztuk
rosół 1/2 litrów
sól, pieprz, przyprawy chińskie według uznania
olej sezamowy 1/2 łyżek deserowych
posiekana zielona pietruszka według uznania
Wykonanie:
Do gotującego się i przyprawionego rosołu powoli wlewać, mieszając, roztrzepane widelcem jajko. Następnie zestawić z ognia i przelać do gorącej wazy. Zupę posypać posiekaną cebulkę i zieloną pietruszką, pokropić olejem sezamowym, podawać z makaronem zaraz po przyrządzeniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5410/Zupa-z-jajkiem