ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki obsmażane w ziołach

Ziemniaki obsmażane w ziołach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
zioła mieszane 1 pęczek
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 3,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki równej wielkości ziemniaki krótko gotować w osolonej wodzie, odcedzić.Umyte, osuszone zioła posiekać niezbyt drobno, a oczyszczony czosnek pokroić w plasterki.
Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wsypać gorące ziemniaki, oprószyć ziołami oraz papryka i czosnkiem. Doprawić gruba sola oraz grubo mielonym pieprzem. Polać pozostałą oliwą i smażyć, od czasu do czasu odwracając delikatnie, aby ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron i pięknie się zrumieniły.
Uwagi:
Zioła mieszane: rozmaryn, tymianek, szałwia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: Potrawy z ziemniaków
Data: 2011-01-03
Warto dodać jeszcze koper włoski i cząber.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11447/Ziemniaki-obsmazane-w-ziolach