ßßß Cookit - przepis na Ciemna babka w białej polewie

Ciemna babka w białej polewie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
jajko 3 sztuk
cukier 1.5 szklanek
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
kakao 3 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 0.5 sztuk
kawa 1 szklanek
polewa biała 1 sztuk
Wykonanie:
Margarynę ucierać dodając po jajku i niewielkiej ilości cukru. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlać ostudzoną i przecedzoną kawę. Dobrze wymieszać, dodać kakao i startą gałkę muszkatołową. Dobrze połączyć dość gęstą masę. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimną babkę oblać białą polewą.
Uwagi:
mocna kawa z fusami
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3959/Ciemna-babka-w-bialej-polewie