ßßß Cookit - przepis na PTASIE MLECZKO ®

PTASIE MLECZKO ®

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
galaretka wiśniowa 1 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
mleko skondensowane 1 sztuk
żelatyna 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Każdą galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody. Żelatynę namoczyć w 0,5 szklanki zimnej wody, przegotowanej z cukrem waniliowym. Mikserem ubić galaretkę wiśniową (powinna zwiększyć objętość 2-3 razy) pod koniec ubijania dodawać stopniowo 1/3 puszki schłodzonego mleka. Wylać na płaską blachę do pieczenia. Mikserem ubić żelatynę, dodać 1/3 puszki mleka i wylać na galaretkę wiśniową. Następnie powtórzyć wszystkie czynności z galaretką cytrynową. Powstałe trójkolorowe ptasie mleczko polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Uwagi:
Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Becia
Data: 2009-10-25
Jeśli wolisz ptasie mleczko bardziej słodkie, to dodaj mleko skondensowane słodzone, a jeśli mniej słodkie, to użyj mleko niesłodzone.
Autor: ilonka02
Data: 2009-10-23
Mam pytanko. Czy to mleko skondensowane ma być słodzone czy nie?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3454/Ptasie-mleczko