Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka wiśniowa 1 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
mleko skondensowane 1 sztuk
żelatyna 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Każdą
galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki
wody.
Żelatynę namoczyć w 0,5 szklanki zimnej
wody, przegotowanej z
cukrem waniliowym. Mikserem ubić
galaretkę wiśniową (powinna zwiększyć objętość 2-3
razy) pod koniec ubijania dodawać stopniowo 1/3 puszki schłodzonego
mleka. Wylać na płaską blachę do pieczenia. Mikserem ubić
żelatynę, dodać 1/3 puszki
mleka i wylać na
galaretkę wiśniową. Następnie powtórzyć wszystkie czynności z
galaretką cytrynową. Powstałe trójkolorowe ptasie mleczko polać
polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.Uwagi:Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor:
BeciaData: 2009-10-25Jeśli wolisz ptasie mleczko bardziej słodkie, to dodaj
mleko skondensowane słodzone, a jeśli mniej słodkie, to użyj
mleko niesłodzone.Autor: ilonka02Data: 2009-10-23Mam pytanko. Czy to
mleko skondensowane ma być słodzone czy nie?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: