ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegogalaretka wiśniowa 1 sztukgalaretka cytrynowa 1 sztukmleko skondensowane 1 sztukżelatyna 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówcukier 1 łyżek stołowychpolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Każdą galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody. Żelatynę namoczyć w 0,5 szklanki zimnej wody, przegotowanej z cukrem waniliowym. Mikserem ubić galaretkę wiśniową (powinna zwiększyć objętość 2-3 razy) pod koniec ubijania dodawać stopniowo 1/3 puszki schłodzonego mleka. Wylać na płaską blachę do pieczenia. Mikserem ubić żelatynę, dodać 1/3 puszki mleka i wylać na galaretkę wiśniową. Następnie powtórzyć wszystkie czynności z galaretką cytrynową. Powstałe trójkolorowe ptasie mleczko polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.Uwagi:Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: BeciaData: 2009-10-25Jeśli wolisz ptasie mleczko bardziej słodkie, to dodaj mleko skondensowane słodzone, a jeśli mniej słodkie, to użyj mleko niesłodzone.Autor: ilonka02Data: 2009-10-23Mam pytanko. Czy to mleko skondensowane ma być słodzone czy nie?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: