Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 10 sztuk
cukier 250 gramów
mąka tortowa 60 gramów
mąka ziemniaczana 60 gramów
śmietana kremowa 200 gramów
miód akacyjny 100 gramów
woda 30 mililitrów
czekolada mleczna 600 gramów
masło 100 gramówWykonanie:Ciasto:
jajka o temperaturze pokojowej ubić z
cukrem na puch i wymieszać z przesianymi obiema
mąkami. Podzielić ciasto na 3 równe porcje. Duża blachę do ciasta wyścielić papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na papier na grubość 1,5 cm. Piec każdy placek osobno przez 8 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni, wystudzić.Polewa miodowa: zagotować
miód z
wodą,
śmietanę podgrzać i dodać do niej
miód oraz drobno pokrojona
czekoladę, mieszając, aż składniki się połączą. Ostudzić do 32 stopni i dodać miękkie
masło i wymieszać.
Biszkopty przekrawać w poprzek na pół, aby stworzyć 6 równych warstw. Przełożyć je miodowa polewą i posmarować nią również wierzch ciasta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: