ßßß
Długo szukałam idealnego przepisu na tartę. Wypróbowałam kilku, ale ten jest pierwszym, który zadowolił mnie pod każdym względem. Jest idealny dla osób, którym znudziły się już tarty z kremem budyniowym150 g mąki30g cukru125g masła1 łyżka wody200g śmietany 36 %1 biała czekolada1 jajkoowoceZ mąki, cukru, masła i łyżki wody zagnieść ciasto. Włożyć je na 30 minut do zamrażalnika. Wyjąć i wylepić nim formę, nakłuć gęsto widelcem. Piec 25 minut w 180 stopniach.Białą czekoladę rozpuścić w rondelku, dodać śmietanę i mieszać aż masy się połączą. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Roztrzepać jajko i wymieszać z masą.Owoce ułożyć na cieście, zalać masą czekoladową i piec około 18 minut w 160 stopniach. Wyjąć, zostawić do ostygnięcia. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Posypać cukrem pudrem.Smacznego!