Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
buraczki 250 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
kminek 0,5 łyżek deserowych
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
buraki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone, obrać i zetrze3c na tarce o dużych oczkach. Oczyszczona
cebul e pokroić w drobną kostkę i wymieszać z
buraczkami.Wymieszać
sok z cytryny z
cukrem, odrobina
soli oraz
pieprzu i połączyć z
olejem. Doprawić
kminkiem oraz posiekana
natką. Polać nim
sałatkę i lekko schłodzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: