Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramówtłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
pomidor 25 dekagramów
cebula 2 sztuk
sól według uznania
papryka ostra według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Mięso, po oddzieleniu od kości, pokroić w kostkę, posolić i posypać
mąką, obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i też zrumienić. Wlać 1 szklankę
wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać sparzone; obrane ze skórki i pokrojone w drobną kosteczkę
pomidory (lub
koncentrat pomidorowy), doprawić
papryką ewentualnie jeszcze
solą, resztą
mąki i chwilę pogotować. Przed podaniem posypać
natką pietruszki.Uwagi:przednia
baranina z kością, 25 dag
pomidorów lub 2 łyżki
koncentratu pomidorowego,
natka pietruszki posiekanaKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: