ßßß Cookit - przepis na Gulasz barani

Gulasz barani

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
pomidor 25 dekagramów
cebula 2 sztuk
sól według uznania
papryka ostra według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Mięso, po oddzieleniu od kości, pokroić w kostkę, posolić i posypać mąką, obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Wlać 1 szklankę wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać sparzone; obrane ze skórki i pokrojone w drobną kosteczkę pomidory (lub koncentrat pomidorowy), doprawić papryką ewentualnie jeszcze solą, resztą mąki i chwilę pogotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Uwagi:
przednia baranina z kością, 25 dag pomidorów lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego, natka pietruszki posiekana
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2259/Gulasz-barani