Prosty przepis na smaczną rybkę dla zapracowanych :) A dlaczego? Ponieważ przygotowuję się ją w ciągu kilkunastu minut. Proste i smaczne danie. Polecam!!!Składniki:1 kg morszczuka2 cebule3 pomidory1 pęczek natki pietruszkisól1 opakowanie przyprawy do rybmąka do obtoczeniatłuszcz do smażeniaWykonanie:Rybę rozmrażam, osączam na durszlaku, posypuję przyprawą do ryb i wstawiam na godzinę do lodówkiCebulę kroję w kostkę, sparzone i obrane pomidory również kroję w kostkę. Natkę pietruszki siekam.Na patelni rozgrzewam tłuszcz i smażę rybę, uprzednio panierowaną w mące, na rumiano.Przekładam do naczynia żaroodpornegoposypuję cebulą, natką i pomidoramii wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 -25 min.SMACZNEGO!