Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 250 gramów
truskawki 250 gramów
jagody 250 gramów
mąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
owoce przetrzeć przez sito. Wytłoki zalać szklanką zimnej
wody, chwilę pogotować, odcedzić, przestudzić. Obie
mąki rozprowadzić 3-4 łyżkami
wody, wymieszać z odcedzonym
wywarem, mieszając, zagotować. Gdy kisielek przestygnie, dodać przecier z
owoców połączony ze
śmietaną, wymieszać i dosłodzić sos do smaku. Podawać do naleśników, omletów z nadzieniem z
owoców oraz do
makaronu,
ryżu, a także do rozmaitych deserów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: