ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 250 gramówtruskawki 250 gramówjagody 250 gramówmąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowychmąka 1 łyżek deserowychśmietana kremówka 1 szklanekcukier według uznaniaWykonanie:Oczyszczone owoce przetrzeć przez sito. Wytłoki zalać szklanką zimnej wody, chwilę pogotować, odcedzić, przestudzić. Obie mąki rozprowadzić 3-4 łyżkami wody, wymieszać z odcedzonym wywarem, mieszając, zagotować. Gdy kisielek przestygnie, dodać przecier z owoców połączony ze śmietaną, wymieszać i dosłodzić sos do smaku. Podawać do naleśników, omletów z nadzieniem z owoców oraz do makaronu, ryżu, a także do rozmaitych deserów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: