ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 250 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychlikier cassis 20 mililitrówgrzoskwinie 200 gramówmiód 1 łyżek stołowychlikier brzoskwiniowy 20 mililitrówgruszki dojrzałe 250 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychrum 20 mililitrówWykonanie:Sos truskawkowy: oczyszczone truskawki osączyć, zmiksować i przetrzeć przez sito, aby usunąć małe pestki. do masy wsypać cukier, wlać likier i wymieszać. Przed podaniem ochłodzić. Można też użyć truskawek mrożonych.Sos brzoskwiniowy: Umyte brzoskwinie osączyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki i zmiksować. do masy dodać miód, likier i wymieszać. Wstawić do lodówki i wyjąć tuż przed podaniem. Można też użyć brzoskwiń z kompotu.Sos gruszkowy: gruszki oczyścić, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Włożyć do miksera, dodać cukier i rum. Zmiksować i ochłodzić w lodówce.Uwagi:Likier można zastąpić rumem.Można przygotować sosy również z innych owoców: z moreli, bananów, malin, jeżyn. Aby usunąć małe pestki, należy zmiksowaną masę przetrzeć przez sito.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: