ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremowa 200 mililitrówcukier puder 200 gramówmasło 1 łyżek stołowychczekolada deserowa 200 gramóworzechy włoskie mielone 200 gramówwafle 5 sztukWykonanie:Zagotować śmietanę z cukrem i masłem. Dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż składniki się połączą. Kilka minut gotować, dodać orzechy (część masy odłożyć przed dodaniem orzechów, aby polać nią mazurek). Gotować, mieszając, masa ma mieć konsystencję gęstego miodu. Gotową masą smarować duże wafle i składać. Wierzch obciążyć i zostawić do zastygnięcia. Gotowy mazurek polać odłożoną masą i udekorować. Można też użyć gotowej polewy czekoladowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: