ßßß Cookit - przepis na Mazurek waflowy

Mazurek waflowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietana kremowa 200 mililitrów
cukier puder 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
czekolada deserowa 200 gramów
orzechy włoskie mielone 200 gramów
wafle 5 sztuk
Wykonanie:
Zagotować śmietanę z cukrem i masłem. Dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż składniki się połączą. Kilka minut gotować, dodać orzechy (część masy odłożyć przed dodaniem orzechów, aby polać nią mazurek). Gotować, mieszając, masa ma mieć konsystencję gęstego miodu. Gotową masą smarować duże wafle i składać. Wierzch obciążyć i zostawić do zastygnięcia. Gotowy mazurek polać odłożoną masą i udekorować. Można też użyć gotowej polewy czekoladowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11972/Mazurek-waflowy