Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1,5 kilogramów
sos sojowy 8 łyżek stołowychsake 5 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowychpasta
sambal oelek 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
imbir świeży, kawałek 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Marynata:
imbir i
czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać
miód z
winem ryżowym,
sosem sojowym, pastą
sambal oelek,
imbirem i
czosnkiem.Umyte, osuszone
żeberka podzielić na porcje, ułożyć w dużym naczyniu i zalać przygotowaną marynatą, przykryć, wstawić na kilka godzin do lodówki, od czasu do czasy przekręcać, aby się równo zamarynowało. Po wyjęciu z marynaty lekko posolić i oprószyć
pieprzem, upiec na grillu lub w piekarniku, podczas pieczenia smarować marynatą.Uwagi:Sake można zastąpić
sherry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: