ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosucharek 400 gramówmak 500 gramówcukier 1 łyżek stołowychmleko 1 litrówrum 2 łyżek stołowychmiód 1 szklanekmasło 1 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówrodzynki 100 gramóworzechy włoskie 100 gramówfiga 8 sztukwiórki kokosowe 2 łyżek stołowychWykonanie:Mak zaparzyć i przekręcić trzykrotnie. Zagotować mleko z cukrem waniliowym, masłem i miodem, dodać mak i gotować na małym ogniu 20 minut, często mieszając. Zdjąć z ognia i wystudzić. Drobno posiekane figi i orzechy oraz wymoczone rodzynki wymieszać z makiem. Z rumu, cukru i 4 łyżek przegotowanej ciepłej wody przygotować syrop i skropić nim sucharki. W salaterce układać warstwami połamane sucharki i masę makową.Zakończyć masą makową i posypać wiórkami kokosowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: