Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet ze śledzia 7 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
śmietana kremówka 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
groszek konserwowy 0.5 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Matiasy moczyć 3 godz. w zimnej wodzie, zmieniając ją co 30 minut. Osuszyć na ręczniku papierowym i zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku. Drobniutko posiekaną
cebulę wrzucić do miski, dodać osączony
groszek, połowę posiekanej
natki. Ubitą
śmietanę wymieszać z
majonezem, a
potem z warzywami. Doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
cukrem,
pieprzem i
solą. Tym sosem obłożyć
śledzie i posypać pozostałą
natką.Uwagi:
groszek w puszce,
natka pietruszki w pęczkuAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: