ßßß Cookit - przepis na Roladki śledziowe

Roladki śledziowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 7 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
śmietana kremówka 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
groszek konserwowy 0.5 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Matiasy moczyć 3 godz. w zimnej wodzie, zmieniając ją co 30 minut. Osuszyć na ręczniku papierowym i zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku. Drobniutko posiekaną cebulę wrzucić do miski, dodać osączony groszek, połowę posiekanej natki. Ubitą śmietanę wymieszać z majonezem, a potem z warzywami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Tym sosem obłożyć śledzie i posypać pozostałą natką.
Uwagi:
groszek w puszce, natka pietruszki w pęczku
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3502/Roladki-sledziowe