Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 28(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 100 gramów
mąka pszenna 150 gramów
mąka kukurydziana 25 gramów
cukier puder 50 gramówesencja waniliowa 1 łyżek deserowych
cukier puder 100 gramów
Różowy barwnik spożywczy 5 kropleposypka cukrowa według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:Podgrzej piekarnik do temp. 180 st. I natłuść dwie blachy. Pokrojony tłuszcz i przesianą
mąkę połącz szybko palcami, aż mieszanina nabierze konsystencji
bułki tartej.Dodaj
cukier puder oraz esencję
waniliową lub
migdałową i wyrób twarde ciasto. Następnie
zwiń je w folię spożywczą i włóż na ok. 10 min. do zamrażalnika.Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm i wytnij z niego różne kształty, np. gwiazdki, serduszka itp.
Ciasteczka ułóż na blachach i piecz przez 10 min. na złoty kolor. Później wyłóż je i pozostaw do ostygnięcia.W tym czasie wymieszaj
cukier puder z dwiema łyżeczkami
wody i zrób gęsty
lukier. Do połowy lukru dodaj
różowy barwnik spożywczy, natomiast drugą część zostaw białą. Posyp posypką lub
cukrowym kwiatkiem.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: