ßßß Cookit - przepis na Zupa czosnkowa z zimówkami

Zupa czosnkowa z zimówkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
zimówka według uznania
chleb 3 sztuk
wywar z kości wołowych według uznania
smalec 1 łyżek stołowych
ząbek czosnku 3 sztuk
Wykonanie:
Ugotować wywar z mięsa wołowego lub kości. Wrzucić do wywaru kapelusiki zimówek i ugotować je. Dodać poduszony czosnek ( kilka ząbków) i zakończyć gotowanie ( czosnek nie powinien się gotować). W międzyczasie opiec na smalcu chleb pokrojony na kosteczki. Usmażone grzanki wyłożyć na talerze i zalać wywarem z zimówkami i czosnkiem.
Uwagi:
3 kromki chleba, wywar z kości wołowych ale lepiej z mięsa rosołowego ( w braku kostki rosołowe)
Potrawy z Grzybów
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2089/Zupa-czosnkowa-z-zimowkami