Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
migdały mielone 150 gramów
masło 150 gramów
cukier 150 gramów
aromat waniliowy według uznanianutella według uznaniaWykonanie:Utrzeć miękkie
masło z
cukrem, wsypać
migdały oraz przesianą
mąkę, dodać aromat i wyrobić gładkie ciasto. Odrywać ciasto po kawałku, formować małe kulki, każdą najpierw spłaszczyć, a
potem nacisnąć w środku palcem, by powstało zagłębienie. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. We wgłębienia wystudzonych
ciastek można włożyć po odrobinie nutelli lub ulubionej
konfitury.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: