ßßß Cookit - przepis na Kruche migdałowe ciasteczka

Kruche migdałowe ciasteczka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
migdały mielone 150 gramów
masło 150 gramów
cukier 150 gramów
aromat waniliowy według uznania
nutella według uznania
Wykonanie:
Utrzeć miękkie masło z cukrem, wsypać migdały oraz przesianą mąkę, dodać aromat i wyrobić gładkie ciasto. Odrywać ciasto po kawałku, formować małe kulki, każdą najpierw spłaszczyć, a potem nacisnąć w środku palcem, by powstało zagłębienie. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. We wgłębienia wystudzonych ciastek można włożyć po odrobinie nutelli lub ulubionej konfitury.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Powyżej 1 roku
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11813/Kruche-migdalowe-ciasteczka