ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojabłka ze słoika 1 sztukmąka 1,5 szklanekcukier 6 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówCynamon 1,5 łyżek deserowychrodzynki 0,5 szklanekcukier puder 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukWykonanie:Do miksera dać jabłka ze słoika razem z zalewą, jajka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, cynamon i dobrze zmiksować. Dodać wymoczone rodzynki i wymieszać. Ciasto powinno mieć słodkawo - winny smak. Na patelni, na rozgrzanym oleju smażyć zgrabne placuszki, na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym i obsypać, przez sitko, cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: