ßßß Cookit - przepis na Sałatka Kim Chi

Sałatka Kim Chi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta chińska 1 sztuk
sól morska 0,5 szklanek
cukier puder 1 łyżek stołowych
chulli 1 łyżek deserowych
dymka 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
Wykonanie:
Przekroić kapustę na ćwiartki, a te jeszcze na kilka mniejszych kawałków. W glinianym garnku lub w dużej misce ułożyć pierwszą warstwę kapusty i posolić. Następnie układać kolejne warstwy, soląc je za każdym razem. ostatnia warstwę również posypać solą i przykryć szczelnie talerzem. Talerz obciążyć i odstawić w chłodne miejsce na 4-5 dni. po tym czasie odlać płyn, a kapustę opłukać pod bieżącą wodą i osaczyć. Kapustę połączyć z cukrem, chilli, posiekana cebula i czosnkiem. tak przygotowana kapustę przełożyć do słoika, zalać wodą i szczelnie zakręcić. Słoik wstawić na 3-4 dni do lodówki. po tym czasie można sałatkę spożywać. podawać np. jako przystawkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11566/Salatka-Kim-Chi