Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta chińska 1 sztuk
sól morska 0,5 szklanek
cukier puder 1 łyżek stołowychchulli 1 łyżek deserowych
dymka 4 sztuk
czosnek 2 ząbkiWykonanie:Przekroić
kapustę na ćwiartki, a te jeszcze na kilka mniejszych kawałków. W glinianym garnku lub w dużej misce ułożyć pierwszą warstwę
kapusty i posolić. Następnie układać kolejne warstwy, soląc je za każdym razem. ostatnia warstwę również posypać
solą i przykryć szczelnie talerzem. Talerz obciążyć i odstawić w chłodne miejsce na 4-5 dni. po tym czasie odlać płyn, a
kapustę opłukać pod bieżącą
wodą i osaczyć.
Kapustę połączyć z
cukrem,
chilli, posiekana
cebula i
czosnkiem. tak przygotowana
kapustę przełożyć do słoika, zalać
wodą i szczelnie zakręcić. Słoik wstawić na 3-4 dni do lodówki. po tym czasie można
sałatkę spożywać. podawać np. jako przystawkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: