ßßß Cookit - przepis na Brzoskwinie nadziewane

Brzoskwinie nadziewane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinia 4 sztuk
cukier 10 dekagramów
sok z cytryny 0.5 sztuk
białko 3 sztuk
Cynamon 0.25 łyżek deserowych
konfitura borówkowa 4 łyżek stołowych
migdały 5 dekagramów
Wykonanie:
Brzoskwinie nakłuć w wielu miejscach widelcem, zanurzyć we wrzątku, po czym obrać ze skórki. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Pół szklanki wody wymieszać z 5 dag cukru. Sok z cytryny dodać do wody i w tej wodzie gotować brzoskwinie przez 7 minut. Białka ubić, pianę posypać pozostałym cukrem, cynamonem i energicznie ubijać. Konfiturę wymieszać z posiekanymi migdałami, napełnić nią osączone połówki brzoskwiń. Następnie ułożyć je na blasze, na konfiturę nałożyć kleksy piany z białek. Zapiekać 10 minut w temp. 240 st. Podawać na ciepło.
Uwagi:
migdały posiekane
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2327/Brzoskwinie-nadziewane