ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 30 dekagramówudko z kurczaka 1 sztukwłoszczyzna 20 dekagramówcebula 1 sztukliść laurowy 1 listkówziele angielskie 3 ziarnaprzyprawa w płynie do zup 10 kropleprzyprawa jarzynka 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:Mięso umyć,włożyć do garnka,zalać zimną wodą.Gotować na małym ogniu ok.45 min.Łyżką cedzakową zebrać szumowiny,wywar posolić i dodać przyprawy.Warzywa obrać,umyć,cebule zrumienić na blasze lub patelni.Włoszczyznę i cebule dodać do rosołu,w tym czasie wyjąć udko,gdyż mięso wołowe wymaga dłuższego gotowania,gotować jeszcze 30 min.Pozostałe mięso wyjąc z garnka,rosół przecedzić na sicie,doprawić do smaku.Podawać z makaronem,udekorować pokrojoną w plasterki marchewką i posypać natką pietruszki.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWielkanocWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: