Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
mleko 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
mąka 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 szczypta
masło 2 łyżek stołowych
maliny mrożone 0,5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowychWykonanie:Posypane
cukrem maliny zagotować i dusić 5 minut, aby powstał gęsty sos. Można tez wykorzystać gotowy
sos malinowy lub rozgrzać 3 łyżki
dżemu z
malin.
Żółtka zmiksować z
cukrem waniliowym,
mlekiem, proszkiem oraz
mąką. Ubite na sztywno
białka delikatnie połączyć z masą jajeczną.Jedną łyżkę
masła rozpuścić na małej patelni wlać ciasto. Przykryć i smażyć na bardzo małym ogniu, aż omlet zetnie się i lekko ze
złoci. Odwrócić omlet na drugą stronę, dodać pozostałe
masło i dalej smażyć, aż do zrumienienia. Podawać ciepły z przygotowanym
sosem malinowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPowyżej 1 rokuSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: