Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 600 gramów
olej 3 łyżek stołowych
groch łuskany 300 gramów
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawa do kapusty według uznaniaWykonanie:Umyty
groch zalać sporą ilością wrzącej
wody i moczyć 3 godz.
Potem zalać świeżą zimną
wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.Odciśniętą
kapustę posiekać na desce, dać do garnka, zalać
wodą tak, aby była przykryta, dodać ziarna ziela oraz
liście laurowe i gotować 30 minut na małym ogniu bez przykrycia. Na rozgrzanym
oleju udusić posiekaną
cebulę i przełożyć do garnka z
kapustą, wymieszać. Ugotowany
groch przecedzić i zmiksować, wymieszać z
kapustą. Wszystko przyprawić gotową przyprawą do
grochu lub
kapusty, cząbrem,
pieprzem i
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: