ßßß Cookit - przepis na Galareta z nóżek cielęcych

Galareta z nóżek cielęcych

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuk
nóżki cielęce 500 gramów
gicz cieleca 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 10 ziarna
ziele angielskie 4 ziarna
sok z cytryny 0,5 sztuk
przyprawa Smakomyk 1 łyżek deserowych
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Oczyścić włoszczyznę. Obrany czosnek posiekać. Oczyszczona cebulę podpiec na suchej patelni. Nóżki oraz gicz oczyścić, sparzyć i włożyć do garnka. Zalać zimna wodą, dodać cebulę, włoszczyznę, przyprawy w zi8arnach oraz przyprawę Smakomyk. Gotować pod przykryciem ok. 3 godziny na bardzo małym ogniu. Wyjęte z wywaru mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.
Przecedzić wywar, dodać sok z cytryny oraz czosnek. Doprawić do smaku przyprawa oraz pieprzem. Rozłożyć mięso do małych salaterek. Przybrać warzywami z wywaru. Zalać wywarem i wstawić na 6 godzin do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12035/Galareta-z-nozek-cielecych