ßßß Cookit - przepis na Kolorowa potrawka

Kolorowa potrawka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 4 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
ziemniaki 1,2 kilogramów
pory 4 sztuk
marchewka 8 sztuk
rosół warzywny 1 , 5 litrów
parówki 4 sztuk
natka pietruszki, gałązki 8 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone cebule pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone ziemniaki pokroić na ćwiartki. W garnku na oleju zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, wymieszać i smażyć kilka minut na dużym ogniu nie przerywając mieszania.
Oczyszczone pory pokroić w ukośne grube plastry, a oczyszczone marchewki pokroić w plasterki. Przygotowane warzywa dodać do ziemniaków, mieszając doprawić na pikantnie solą oraz pieprzem. Podlać bulionem i gotować 12 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Parówki pokroić w grube plasterki, dodać do warzyw po 8 minutach gotowania. Opłukane listki natki drobno posiekać. Gotowe danie przełożyć na duży ogrzany półmisek i posypać natka pietruszki. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4982/Kolorowa-potrawka