Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 4 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
ziemniaki 1,2 kilogramów
pory 4 sztuk
marchewka 8 sztukrosół warzywny 1 , 5 litrów
parówki 4 sztuk
natka pietruszki, gałązki 8 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
cebule pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone
ziemniaki pokroić na ćwiartki. W garnku na
oleju zeszklić
cebulę, dodać
ziemniaki, wymieszać i smażyć kilka minut na dużym ogniu nie przerywając mieszania.Oczyszczone
pory pokroić w ukośne grube plastry, a oczyszczone
marchewki pokroić w plasterki. Przygotowane warzywa dodać do
ziemniaków, mieszając doprawić na pikantnie
solą oraz
pieprzem. Podlać
bulionem i gotować 12 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Od czasu do czasu zamieszać.
Parówki pokroić w grube plasterki, dodać do warzyw po 8 minutach gotowania. Opłukane listki
natki drobno posiekać. Gotowe danie przełożyć na duży ogrzany półmisek i posypać
natka pietruszki. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: