Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięta świeża 1 sztuk
cukier 0.5 szklanek
serwatka 1 szklanek
woda sodowa 3 szklanek
sok z cytryny 0.5 szklanek
cytryna 1 sztukWykonanie:Umyć i osuszyć
miętę, liście wraz z łodygami wrzucić do blendera, dodać 1 łyżkę
cukru i zmiksować dokładnie. Następnie zalać 1/2 szklanki wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 minut. Przelać przez gazę lub ściereczkę bawełnianą. Wycisnąć resztę płynu z liści. Wlać wszystko raz jeszcze do blendera wraz z pozostałymi składnikami i zmiksować. Podawać można z
lodem przyozdabiając uprzednio listkami
mięty i plasterkami
cytryny.Uwagi:Pęczek
miętyNapoje weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: