ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe komety

Czekoladowe komety

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 200 gramów
cukier puder 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
kakao 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z przesianej mąki, masła, cukrów, żółtek, śmietany i kakao zagnieść gładkie kruche ciasto. Jeżeli będzie zbyt rzadkie, dodać trochę mąki, a jeśli za twarde, to trochę śmietany. Z ciasta uformować kule i włożyć na 20 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość pół centymetra, wycinać foremkami i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić słomką dziurkę. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasteczka udekorować lukrem i posypką do ciast oraz wciągnąć nitkę.
Uwagi:
Dziurki można wyciąć tylko w niektórych ciastkach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9667/Czekoladowe-komety